Vlak je pri premikanju 20 vagonov naletel na zaključek slepega tira in ga prebil. Foto: Policija
Vlak je pri premikanju 20 vagonov naletel na zaključek slepega tira in ga prebil. Foto: Policija
Iztirjen vlak

Delavci Slovenskih železnic so iz prvega tovornega vagona (od treh) že razložili ves tovor. Preiskava o vzrokih nesreče še poteka, tudi nastala škoda še ni ocenjena. Ko bo policija končala preiskavo, bodo najprej odstranili vagon, ki leži ob progi. Za odstranitev drugega vagona in lokomotive, ki sta padla po brežini proti Ljubljanici, pa bodo na Slovenskih železnicah začasno potegnili 15 metrov dodatnega vzporednega tira, saj bodo le tako lahko pripeljali dvigalo do lokomotive in vagona, da ju bodo lahko odstranili.

To naj bi se mogoče zgodilo že v torek, verjetneje pa je, da kakšen dan pozneje. Toda nesreča ne vpliva na promet, saj so drugi tir med Zalogom in Lazami odprli že v nedeljo.

Kot je znano, so se pri premikanju 20 vagonov, naloženih s starim železom, iztirili lokomotiva in trije vagoni. Vlak je prebil zaključek slepega tira, lokomotiva in en vagon pa sta zapeljala proti strugi Ljubljanice. Po prvih podatkih naj bi v reko steklo okoli 1.000 litrov goriva, ljubljanski gasilci, ki so prišli na kraj nesreče, pa so na gladino Ljubljanice postavili lovilna črevesa in pivnike ter odklopili akumulatorje na lokomotivi.

Iztirjen vlak