V prometni nesreči je bilo osem tujcev lažje poškodovanih. Foto: MMC RTV SLO
V prometni nesreči je bilo osem tujcev lažje poškodovanih. Foto: MMC RTV SLO

Voznik kombiniranega vozila avstrijskih registrskih tablic ni upošteval znakov policistov, ki so ga ustavljali, ampak je hitro zapeljal proti Ljutomeru. Zunaj naselja Veščica je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča in trčil v dva prometna znaka, nato pa v grmovje, kjer je obstal. Voznik je zatem stekel iz vozila in skočil v reko Ščavnico. Policisti so ga prijeli ob reki.

V vozilu je bilo poleg 29-letnega državljana Ukrajine, ki je vozil, še 19 tujcev, in sicer 17 državljanov Pakistana in dva državljana Nepala, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. V prometni nesreči je bilo osem tujcev lažje poškodovanih.

Pred dogodkom so na Razkrižju prijeli tudi 38-letnega državljana Turčije v vozilu avstrijskih registrskih številk, ki je imel dovoljenje za prebivanje v Avstriji.

Tako državljanu Ukrajine kot Turčije so odvzeli prostost zaradi utemeljenih razlogov suma, da sta v sostorilstvu izvedla kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Oba bodo privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti.

Tujci so v policijskem postopku zaprosili za mednarodno zaščito in jih bodo prepeljali v Azilni dom v Ljubljano.

Nesreča kombija z ilegalnimi prebežniki
Nesreča kombija z ilegalnimi prebežniki