Kriminalisti so ugotovili, da obsojeni kazni sploh ni odslužil. Foto: BoBo
Kriminalisti so ugotovili, da obsojeni kazni sploh ni odslužil. Foto: BoBo

Mariborski kriminalisti so ptujskemu tožilstvu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali pravic v sostorilstvu kazensko ovadili dva človeka, ki sta obsojenemu storilcu kaznivega dejanja davčne zatajitve omogočila, da se je izognil opravljanju 1.460 ur družbenokoristnega dela, ki mu ga je naložilo sodišče.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so kriminalisti ugotovili, da obsojeni kazni sploh ni oddelal, medtem ko je bilo pristojnim organom lažno prikazano, da je družbenokoristno delo opravil in s tem kazen tudi prestal.

Obsojeni je skupaj z ovadenima preslepil tako pristojni organ socialnega varstva, ki je bil odgovoren za preverjanje izvršitve kazni, kot posredno tudi ptujsko okrožno sodišče, ki je kazen obsojenemu izreklo.

Kriminalisti so ugotovili, da naj bi ovadena kaznivo dejanje izvedla z izključnim naklepom, da se obsojeni v celoti izogne prestajanju kazni. V celoti sta ponaredila dokumentacijo, ki naj bi dokazovala izvršitev kazni, čeprav sta vedela, da ta pri njih nikoli ni bila izvedena.