Policija dogodek še vedno preiskuje. Foto: MMC RTV SLO
Policija dogodek še vedno preiskuje. Foto: MMC RTV SLO

Moški, ni imel dovoljenja za orožje, je ugotovila policija. Neuradno je bil motiv za streljanje spor z občino zaradi obnove vaške ceste.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da preiskava zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja še vedno poteka in da še vedno zbirajo obvestila. 46-letnega osumljenca pa bodo v 48 urah s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policijo so v torek okoli 10.30 obvestili o streljanju v okolici Rašice, v naselju Hrustovo v Velikih Laščah, v katerem je umrl 47-letni geodet. Osumljenca, tamkajšnjega domačina, je policija prijela kmalu po dogodku, prav tako so zasegli strelno orožje.

Po za zdaj neuradnih podatkih je domačin, ki se ni strinjal s tem, da čez njegovo zemljišče poteka cesta, geodeta ustrelil med merjenjem zemljišča, med dogodkom pa sta bila navzoča vsaj še dva človeka. Domačin naj bi v geodeta ustrelil v glavo, nato pa še nekajkrat ustrelil za prisotnimi, ki so razbežali (bližnja stanovalka je v torek za TV Slovenija povedala, da je slišala tri strele).