Reka je bila globlja, kot je ocenil voznik. Foto: MMC RTV SLO/Ana Medved
Reka je bila globlja, kot je ocenil voznik. Foto: MMC RTV SLO/Ana Medved

Škofjeloški policisti so včeraj pozno popoldne dobili klic, da je pri Soteski v Sori obtičalo vozilo in da naj ne bi bilo nikogar v njem, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Policisti so bili na kraju v vsega nekaj minutah in takoj videli, da je položaj skrajno resen.
Avtomobil je bil namreč na sredini reke, voda je segala že do polovice vozila, v njem pa sta bila mlajša otroka in voznik. Eden izmed policistov je v tistem trenutku s še dvema občanoma skočil v reko. Najprej so z vrvjo zavarovali avtomobil, da so policistka in še drugi prisotni ob reki lahko preprečili odnašanje avtomobila, potem pa so otroka in moškega spravili na varno. Avtomobil so nato iz reke potegnili gasilci.

Reka je na tem mestu široka okoli 15 metrov, običajno pa je visoka do pol metra, vendar je tokrat reka narasla za več kot meter in je bila ponekod visoka več kot 1,5 metra. K sreči ni bil nihče poškodovan in samo hiter odziv ljudi in policistov je preprečil novo in povsem nepotrebno katastrofo, so še zapisali na policiji.