Ogenj so pogasili gasilci, požigalca pa policija. Foto: BoBo
Ogenj so pogasili gasilci, požigalca pa policija. Foto: BoBo
Požigalec prijet

Že februarja, v času orkanske burje, so imeli gasilci polne roke dela; več dni zapored so se v okolici Lucije in v zaledju Izole hkrati pojavljali manjši požari, zato so takoj posumili, da je na delu požigalec. Znova je bil na delu sinoči; nekaj po 23. uri je na hribu nad Lucijo zanetil kar pet požarov, ki so ogrozili bližnje hiše.

"Odpravljali smo se spat, hotela sem zapreti polkna, ko sem zagledala ogenj. Ura je bila čez polnoč, stekli smo ven. Najprej je gorel samo večji grm, kakih 20 metrov od hiše, hitro smo napeljali cev, mislili smo, da bomo ogenj sami obvladali. Nato pa je močno zapihalo, iskre so švigale vsepovprek, plameni so se hitro širili, proti hiši, če bi zajeli bližnje ciprese, hiše ne bi mogli več rešiti. Prišli so gasilci, vendar so morali naprej, ker je požigalec kilometer stran zanetil še večji požar. Tudi pri sosednji hiši so gasili z vedri vode. Gasilci so nam povedali, da je zanetil večje število požarov," je pripovedovala domačinka Tina Benčič.

Z zaslišanja najprej v uklonilni zapor
V hitri akciji je policiji požigalca, 29-letnega Koprčana, tokrat uspelo prijeti. Zaradi povzročitve splošne nevarnosti so zoper njega vložili ovadbo, po zaslišanju pa ga je preiskovalni sodnik izpustil. Kljub temu ni na prostosti. Ker je bil iskan zaradi drugih prekrškov, so ga odpeljali v uklonilni zapor.

Koprčan naj bi pred dnevi zanetil tudi dostavno vozilo ene izmed lucijskih trgovin z živili.
Iz Kopra, Evgenija Carl

Požigalec prijet