Jadralnemu padalcu se je med poletom najverjetneje zaradi sunka vetra zaprlo padalo. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Jadralnemu padalcu se je med poletom najverjetneje zaradi sunka vetra zaprlo padalo. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

Policisti, ki so bili o nesreči obveščeni v sredo nekaj pred 15. uro, so ugotovili, da je 49-letni jadralni padalec iz Madžarske, sicer udeleženec tekmovanja v jadralnem letenju, letel nad pobočjem Stola nad Kobaridom, pri čemer se mu je med vasjo Staro selo in Kobaridom zaradi sunka vetra zaprlo padalo. Rezervno padalo mu je uspelo odpreti šele tik nad tlemi, tako da se je ob pristanku poškodoval. Pristal je na kraju, imenovanem Starijski vrh.

Na kraj dogodka so hitro prišli pripadniki gorske reševalne službe Tolmin in reševalci helikopterske nujne medicinske pomoči z vojaškim helikopterjem z Brnika.

Ponesrečeni Madžar je ob prihodu reševalcev poročal, da je zaradi trdega pristanka občutil hude bolečine v predelu hrbta. Nato so ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnji pregled v splošno bolnišnico na Jesenice.

Bovški policisti bodo o dogodku obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Jadralni padalci v zgornjem Posočju. Foto: Pixabay
Jadralni padalci v zgornjem Posočju. Foto: Pixabay

Poškodovan tudi 31-letni jadralni padalec

Policiste PU-ja Nova Gorica so v četrtek okoli 13.30 obvestili, da je nad vasjo Dolje v občini Tolmin padel in se poškodoval jadralni padalec. Po do zdaj zbranih podatkih je 31-letnemu jadralnemu padalcu, ki je prav tako sodeloval v tekmovanju jadralnih padalcev, med jadranjem ob pobočju Vodil vrha prišlo do turbulence, zaradi česar se mu je del jadralnega padala zaprl. Do pristanka se je vrtel v krogu in nato trdo pristal na pobočju.

Reševalci gorske reševalne službe Tolmin so poškodovanca na kraju oskrbeli in na klasični način prenesli v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci tolminskega zdravstvenega doma. Po ugotovitvah zdravstvenega osebja je utrpel predvidoma lahko telesno poškodbo (nateg vratne hrbtenice) in je bil odpeljan na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico.