Neznanci so ponoči napisali grafit na pročelje županove hiše. Foto: Danijel Poslek
Neznanci so ponoči napisali grafit na pročelje županove hiše. Foto: Danijel Poslek
Neznanci so z granitnima kockama razbili tudi okno nad vhodnimi vrati. Foto: Danijel Poslek
Županu Čelanu grozijo s smrtjo
Ostrejša kampanja pred drugim krogom lokalnih volitev

"Tam nekje po 4. uri sem slišal ropot pred vhodom. Ko sem prišel po stopnicah, sem na hodniku našel razbito steklo in dve granitni kocki. Na vratih je bila moja slika, vanjo zapičen nož, na steni pa grafit z rdečo barvo "Čelan mrtev si"," je povedal Čelan.

O dogodku je nato obvestil policiste, ki zdaj obravnavajo poškodovanje tuje lastnine

Čelan je sicer prepričan, da so grožnje povezane z volitvami. "Do zdaj smo vse tri volilne kampanje imeli vsaj približno civilizirano. Kar se počne v tej volilni kampanji, pa je preseglo vse meje zdravega okusa," je povedal in dodal, da so neznanci uničevali tudi njegove volilne plakate.

Posredno krivdo za grožnje pripisuje tekmecu v bitki za županski stolček Miranu Senčarju, ki pa tovrstna dejanja ostro obsoja.

"Žalosti me, da se je v zadnjih tednih predvolilna kampanja sprevrgla v osebno diskreditacijo in obračunavanje. Strasti na Ptuju je treba nujno umiriti, saj bo po volitvah treba sesti za skupno mizo in delati v dobro mesta in njegovih prebivalcev," je sporočil Senčar in Čelanu predlagal, da žaljivi grafit skupaj prepleskata.

Čelan ovadil Senčarja zaradi zemljišč. Senčar: Farsa.
A Čelan vztraja, da za grožnjami stojijo njegova razkritja domnevnih nepravilnosti v preteklem ravnanju Senčarja - na policijo je zoper njega in še tri druge osebe danes tudi vložil kazensko ovadbo, ki se nanaša na sum koruptivnih dejanj pri trgovanju z zemljišči v občini Videm pri Ptuju leta 2008.

Senčar pa to ocenjuje kot "predvolilno potezo gospoda Čelana, ki nekaj dni pred volitvami želi preusmeriti pozornost od neučinkovitega in nepreglednega vodenja Mestne občine Ptuj v preteklih mandatih". Kot je zatrdil, gre "pri tej neutemeljeni ovadbi za farso, saj nisem in nikoli nisem bil lastnik nobenega zemljišča na Vidmu".

Županu Čelanu grozijo s smrtjo
Ostrejša kampanja pred drugim krogom lokalnih volitev