Na sojenju Sadarju so pregledovali novo dokazno gradivo. Foto: RTV SLO
Na sojenju Sadarju so pregledovali novo dokazno gradivo. Foto: RTV SLO

Na sodišču bi moral kot edina priča pričati strokovnjak za prevzeme in združitve podjetij Dejan Mikolič, ki pa se je zaradi poslovnih obveznosti opravičil.

V pisnem pojasnilu o izdelavi svojega izvedenskega mnenja, ki ga je poslal sodišču, je zatrdil, da je svoje delo opravil neodvisno in pod nikakršnim zunanjim vplivom. Mikolič je bil namreč imenovan v izvedenjsko skupino z odredbo dekana Ekonomske fakultete v Ljubljani.

Sadar je Mikoliča obtožil, da sta bila Mikolič in nekdanji finančni minister Dušan Mramor povezana, kar pa je Mikolič v pisnem pojasnilu zavrnil in zatrdil, da nista bila nikoli povezana. Sadar je na sodišču pojasnil, da ni nikoli trdil, da sta bila Mikolič in Mramor povezana v času afere Sadar, pač pa v času privatizacije podjetja.

Sodišče v Mariboru je prejelo še dopis podjetja Elektra in njihovega odvetnika Dušana Logarja, v katerem jih obveščata, da je bila dokumentacija poslovnega sistema Dadas, ki se je nahajala v njihovih prostorih, že pred časom odpeljana na odpad.

Na obravnavi so pregledali tudi obsežno novo dokazno dokumentacijo, ki jo je na predlog Sadarja in na zahtevo sodišča izročil oddelek za gospodarsko kriminaliteto Policijske uprave Maribor.