Vse vpletene strani se verjetno strinjajo, da je varnost malčkov na prvem mestu. Foto: RTV SLO
Vse vpletene strani se verjetno strinjajo, da je varnost malčkov na prvem mestu. Foto: RTV SLO

Svetniki pa so sinoči sprejeli njeno prošnjo za predčasno upokojitev. Vera Cimprič je ob tem dejala, da nesrečo globoko obžaluje, zavrnila pa je očitke inšpektorata za šolstvo o zanemarjanju varnostnih standardov v okviru vzgojno-izobraževalnega dela, poroča Radio Slovenija.

V stavbi, kjer delujejo osnovna šola, vrtec ter center šolskih in obšolskih dejavnosti, so bila zaradi varnosti na vrata nameščena varovala, v sodelovanju z občino pa bo ob bližnjem potoku do konca leta postavljena ograja. Inšpekcija ministrstva za šolstvo je sicer predtem okoliščine nesreče dečka, ki je bil v varstvu v tamkajšnjem vrtcu, proučila v izrednem nadzoru in ugotovila zanemarjanje zagotavljanja varnosti otrok v vrtcu in predvsem kršitve s področja vzgojno-izobraževalnega dela.

Inšpektorat je zato svetu šole predlagal razrešitev ravnateljice zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevestnega dela v službi, ker je kot pedagoški vodja in vodstveni organ opustila nadzor nad izvajanjem vzgojno-izobraževalnega dela oziroma je skrb za zagotavljanje predpisanih normativov in minimalnih tehničnih pogojev za prostor in opremo vrtca opustila.

Deček se je 16. februarja vzgojiteljicam vrtca izmuznil, nato pa utonil v bližnjem potoku.