Kdo je kriv za odpadanje premaza in barve v predoru Markovec? Foto: BoBo
Kdo je kriv za odpadanje premaza in barve v predoru Markovec? Foto: BoBo

Zaradi tega naj bi zdaj odpadala premaz in barva, je poročala televizija POP TV. Ortar in Dars kakršne koli očitke zavračata.

Celjski podjetnik Kugler se ne počuti odgovornega za odpadanje premaza in barve v predoru, saj trdi, da se je samo držal navodil, ki jih je dobil. Kaj se je dogajalo z gradnjo in materiali, preden je sam prevzel dela, pa ne ve. Zato je ovadil tistega, ki bi po njegovih besedah to moral vedeti, se pravi nadzornika Ortarja.

V Družbi za avtoceste v RS (Dars) kakršno koli odgovornost zavračajo, zato bodo za skoraj milijon evrov dodatnih stroškov, ki bodo nastali s ponovnim barvanjem predora, bremenili Alpine Bau.

Ortar je za POP TV povedal, da je krivda izključno na strani izvajalcev, saj so bili pravočasno obveščeni, da del ne smejo nadaljevati, pa tega niso upoštevali, zato zavrača kakršno koli odgovornost za nastali položaj. Iskanje odgovornosti se zato seli na policijo.

Kugler je sicer na celjskem sodišču že uspel z začasno odredbo, kar pomeni, da se sodišče strinja, da mora Dars za dela v predoru plačati Kuglerju in ne podjetju Alpine Bau. Podjetnik zdaj Dars toži za 225.000 evrov.