Robert Časar je bil obsojen na pet let in devet mesecev zapora, a je pred začetkom izvrševanja kazni pobegnil v Dominikansko republiko. Foto: BoBo
Robert Časar je bil obsojen na pet let in devet mesecev zapora, a je pred začetkom izvrševanja kazni pobegnil v Dominikansko republiko. Foto: BoBo

Po poročanju Radia Slovenija si Časar želi v Slovenijo, saj so razmere v zaporu, kjer je trenutno pridržan, neurejene. Med drugim mu niso mogli zagotoviti posebne prehrane, za katero je prosil. Tudi tokrat je na obravnavo prišel brez odvetnika, v Pariz pa ga bosta prišla iskat dva slovenska inšpektorja. Kriti bo moral tudi stroške privedbe iz Dominikanske republike, prek Francije v Slovenijo.

Časar se je prejšnji teden strinjal, da ga francoski pravosodni organi izročijo slovenskim, v Slovenijo pa naj bi ga privedli do 21. marca. Takratna seja v Parizu, kamor ga je po odkritju izgnala Dominikanska republika, kjer se je skrival, je po navedbah medijev trajala le 15 minut.

Obravnava je potekala v odsotnosti Časarjevega odvetnika, Časar se je s tem strinjal, saj naj bi si želel hitre vrnitve v domovino. Dejal je, da v zaporu, v katerem je priprt, govori angleško le eden izmed uslužbencev, ki pa ni vedno na voljo.

Francosko sodišče je pohvalilo slovensko sodstvo, ki je že dostavilo vso ustrezno dokumentacijo, pohvalili pa naj bi tudi Časarjevo kooperativnost, so še poročali mediji.

Po obsodbi pobegnil v Dominikansko republiko
Nekdanji predsednik uprave Luke Koper je bil pravnomočno obsojen zaradi zlorabe položaja in nedovoljenega sprejemanja daril v povezavi z nepremičninskimi posli z Luko Koper. Obsojen je bil na pet let in devet mesecev zapora, vendar se 14. marca lani ni zglasil v zaporu na Dobu. Policija je za njim razpisala tiralico in izdala evropski priporni nalog.

Po letu dni so ga policisti s pomočjo Interpola izsledili v Dominikanski republiki. Ta ga je nato izgnala v Pariz, kjer je Časar v priporu od začetka meseca.