Na dajajte denarja neznancem. Foto: BoBo
Na dajajte denarja neznancem. Foto: BoBo


Goljufa poleg tega, da prosita za denar za operacijo domnevnega sorodnika, v zameno kot varščino ponujata črn kovček, v katerem naj bi bil denar v tuji valuti, so sporočili s policije. Ljubljanski policisti so bili v četrtek obveščeni o goljufiji na območju Šiške.
Osumljenca, moški in ženska, stara verjetno med 35 in 40 let, sta z večjim temnejšim vozilom pristopila do oškodovanca in ga prosila za denar. Oškodovanec se je z njima odpeljal do bankomata, dvignil denar in jima ga izročil.
Osumljenca pa sta pod pretvezo, da imata nekaj denarja že zbranega, kot domnevno varščino izročila kovček. V njem naj bi bil denar v tuji valuti, ki da ga ne moreta zamenjati. Izkazalo se je, da je kovček prazen, storilca pa se do oškodovanca nista vrnila.

Policisti pozivajo občane, naj goljufom ne izročajo denarja. Če je prišlo do poskusa ali so bili na tak način že oškodovani, pa naj o tem obvestijo policijo. O goljufih s povsem enakimi metodami so že v četrtek poročali s Policijske uprave Maribor. Tam jim je oškodovanka dala kar 1.500 evrov, zato tudi tamkajšnji policisti opozarjajo, naj ljudje ne nasedajo goljufoma in naj se ne pustijo zavesti.