Na policiji zagotavljajo, da skrbijo za varnost in spremljajo razmere. Foto: BoBo
Na policiji zagotavljajo, da skrbijo za varnost in spremljajo razmere. Foto: BoBo

Ljubljanski policisti so bili v sredo ponoči obveščeni, da je skupina tujcev želela vstopiti v Parlament pub, a jim je varnostnik to preprečil, ker so dajali videz opitosti. Po poročanju nekaterih medijev naj bi pri tem eden izmed njih tudi potegnil nož in z njim grozil varnostniku. Predstavnica ljubljanske policijske uprave (PU) je za MMC pojasnila, da je policijo poklical varnostnik, a v popisu dogodka ni omenil, da bi mu kdo grozil z nožem.

Ob prihodu policistov je del skupine kraj že zapustil, ostali so le še štirje. Policisti so jih identificirali in ugotovili, da gre za državljane Irana. Pri nobenem niso našli nevarnih predmetov, obiskovalci gostinskega lokala pa tudi niso podali nobene prijave o nadlegovanju ali grožnjah tujcev.

Policisti v zvezi z dogodkom ne izvajajo nobenih dejavnosti več, saj niso ugotovili elementov kaznivega dejanja ali prekrška. Na splošno pa v povezavi z aktualnimi dogodki spremljajo varnostne dogodke in zagotavljajo varnost vseh ljudi, so v sporočilu za javnost še navedli na PU-ju Ljubljana.


Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o begunski krizi smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju z begunsko krizo lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.