Slovenska vojska bo ukrepala, takoj ko bo znanih več podrobnosti. Foto: BoBo
Slovenska vojska bo ukrepala, takoj ko bo znanih več podrobnosti. Foto: BoBo
false
Policija domnevno posilstvo preiskuje od oktobra. Foto: MMC RTV SLO

"Če bomo dobili več preverjenih dejstev, bomo izvedli ustrezne ukrepe za pravno zaščito pripadnika SV-ja ali pa ugotovili disciplinsko odgovornost in ukrepali skladno s predpisi s področja delovnopravne zakonodaje," so zapisali v službi za odnose z javnostmi Slovenske vojske (SV).

Na ameriškem veleposlaništvu v Sloveniji so seznanjeni s preiskavo domnevnega posilstva ameriške častnice, ki naj bi ga letos poleti v Ljubljani zagrešil eden ali celo dva slovenska častnika. Ameriški in slovenski organi v zadevi sodelujejo, so pojasnili na veleposlaništvu.

Na ljubljanski policiji so potrdili, da od sredine oktobra vodijo predkazenski postopek, ki se nanaša na sum storitve kaznivega dejanja z elementi spolne nedotakljivosti, storjenega junija letos. Na PU Ljubljana zaradi preiskave pa tudi zaradi varovanja interesa predkazenskega postopka in spoštovanja določil varstva osebnih podatkov več informacij niso posredovali.

O domnevnem posilstvu ameriške častnice, ki naj bi se zgodil v enem od ljubljanskih hotelov poleti po sprejemu za diplomante West Pointa in drugih ameriških akademij iz držav srednje Evrope, je prvi poročal spletni portal Pozareport.