2. februarja 2010 so trije bulmastifi napadli in ubili svojega lastnika, zdravnika Saša Baričeviča. Foto: MMC RTV SLO/Sabina Zonta
2. februarja 2010 so trije bulmastifi napadli in ubili svojega lastnika, zdravnika Saša Baričeviča. Foto: MMC RTV SLO/Sabina Zonta

Na ljubljansko okrožno sodišče so sicer prišle vse stranke v postopku, vendar je sodnica Metka Popivoda opozorila, da tožilstvo še ni vložilo vseh listin, zato je obravnavo preložila na 23. maj.

Kriminalistu Dušanu Mikočeviću tožilstvo očita, da med pregledom kraja tragičnega dogodka dokazov ni zavaroval, kot bi moral. Sodišču bo tako pojasnjeval, kako je potekal postopek zbiranja dokazov 2. februarja 2010, odgovoriti pa bo moral tudi na vprašanje, ali je videl sledi krvi v prvem nadstropju hiše.

Drugi obtoženi policist, ki je bil po poročanju medijev tisti dan dežuren v operativno-komunikacijskem centru, pa naj preiskovalnemu sodniku ne bi posredoval vseh pomembnih informacij.

Višja državna tožilka Dragica Kotnik je obtožni predlog zoper policista, ki sta obravnavala tragični dogodek, ko so trije psi do smrti pogrizli svojega lastnika Saša Baričeviča, vložila julija lani.

Pred isto sodišče tudi kinologa
To pa ni edina obtožba, povezana z afero bulmastifi. Isto sodišče bo sodilo tudi kinologoma Alenki Černe in Rajku Rotnerju zaradi domnevnega ponarejanja listin v postopku vračanja psov njihovemu lastniku Baričeviču.

Sodišče je v skrajšanem postopku sicer že odločilo, da sta kriva, in jima določilo kazen štirih mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let. Vendar sta Černetova in Rotner podala ugovor, zato bo sodišče sodbo v skladu z zakonom o kazenskem postopku razveljavilo, kinologa pa bosta svoje ravnanje pojasnjevala na glavni obravnavi. Zaradi nepravilnosti pri vračanju psov Baričeviču je obtožni predlog vložen tudi zoper nekdanjo državno sekretarko na ministrstvu za kmetijstvo Sonjo Bukovec, ki je obtožena zlorabe položaja.

Še vedno ni jasno, kaj se je dogajalo tisto noč
2. februarja 2010 so trije bulmastifi napadli in ubili svojega lastnika, zdravnika Saša Baričeviča. Takoj zatem so se v stroki in javnosti začela pojavljati vprašanja, kako so bili lahko psi, ki so štiri leta prej napadli in hudo poškodovali Stanislava Megliča, vrnjeni Baričeviču. Prav tako še vedno ni povsem jasno, kaj se je ob napadu dogajalo na Oražnovi ulici, kjer je živel Baričevič.