Komandir za brskanje po policistkinem telefonu ni imel ustrezne odredbe. Foto: MMC RTV SLO
Komandir za brskanje po policistkinem telefonu ni imel ustrezne odredbe. Foto: MMC RTV SLO

Zadeva je povezana z afero Baričevič, saj je komandir med policisti poizvedoval, kdo je javnosti posredoval fotografijo golega trupla Saše Baričeviča, ki sta ga do smrti pogrizla njegova bulmastifa. V postopku naj bi neupravičeno preiskal prenosni telefon policistke, ki je bila na prizorišču dogodka.

Viški policisti prvi na kraju dogodka
Policija je, potem ko je po spletu zakrožila omenjena fotografija, začela iskati človeka, ki je fotografijo posnel in jo posredoval v javnost. Preden je bila ta naloga dodeljena specializiranemu oddelku vrhovnega tožilstva, je skušal krivca odkriti takratni viški komandir Franc Marolt, saj so policisti z Viča prvi prišli na kraj dogodka.

Marolta je zaradi pregledovanja telefona ovadila policistka, saj je to storil kljub njeni prošnji, naj telefon vrne, poleg tega ni imel odredbe preiskovalnega sodnika, ki bi mu pregled telefona dovoljevala.

Marolt prepričan, da gre za zaroto
Ljubljansko okrajno sodišče je Marolta obsodilo na štiri leta pogojne kazni s preizkusno dobo dveh let, Marolt in njegov zagovornik Franci Matoz pa sta že napovedala pritožbo. Marolt tudi zatrjuje, da je ovadba posledica zarote proti njemu.

Preiskovalci medtem še vedno niso odkrili, kdo je posnel fotografijo, obstaja pa možnost, da je bil policist.