Preiskava na tožilstvu. Foto: BoBo
Preiskava na tožilstvu. Foto: BoBo
Preiskava na tožilstvu

Na tožilstvu za MMC informacije za zdaj niso ne potrdili ne zanikali. Kot poročajo nekateri mediji, naj bi preiskava potekala v prostorih tožilke Dragice Kotnik, članice specializiranega državnega tožilstva in začasne vodje Oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili. Potek preiskave je potrdil tudi policijski predstavnik za stike z javnostjo Drago Menegalija.

Z Generalne policijske uprave Ljubljana so nam potrdili, da kriminalistična policija na podlagi usmeritev državnega tožilstva izvaja preiskovalne aktivnosti zaradi sumov kaznivih dejanj izdaje tajnih podatkov, zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in zlorabe osebnih podatkov, česar je osumljena uradna oseba, ki je zaposlena na Vrhovnem državnem tožilstvu RS.
"Kriminalisti danes na podlagi odredbe sodišča izvajajo hišne preiskave v prostorih vrhovnega državnega tožilstva in zasebnih prostorih osumljene osebe. Gre za dalj časa trajajočo preiskavo, ki jo že od samega začetka usmerja državno tožilstvo. Več podrobnosti v tem trenutku ne moremo podati, saj predkazenski postopek še ni zaključen," so zapisali v odgovoru za Slovenske novice.

Tožilka predala zaupen dokument?
Po naših neuradnih informacijah naj bi bila Kotnikova v preiskavi zaradi medijsko razvpitega primera, med drugim je sodelovala v primeru Baričevič in v primeru Čista lopata.

Kotnikova naj bi bila osumljena, da je novinarju Mitju Lomovšku predala zaupen dokument. Iz katerega naj bi izhajalo, da je tožilstvo na analizo poslalo vzorec krvi, najden pred hišo Saše Baričeviča, to pa je namigovalo, da je bila v hiši tistega dne, ko so Baričeviča do smrti ogrizli njegovi psi, še tretja oseba. Kotnikovi so zasegli službeni računalnik, njen odvetnik pa je Franci Matoz.

Preiskava na tožilstvu