Policija naproša za dodatne informacije. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Policija naproša za dodatne informacije. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Policisti prijeli pedofila
Spolni napad na otroke

Prvo prijavo so policisti Policijske uprave Novo mesto dobili 4. avgusta. Osumljenec je pristopil do otroka, ki si je ogledoval artikle v trgovini, ga ogovoril in začel otipavati, a se mu je otrok uprl in ga odrinil. Moški je nato odšel iz trgovine neznano kam.

Dva dni pozneje je varnostnik v eni izmed trgovin na območju ljubljanske policijske uprave osumljenega opazil pri podobnem ravnanju in o tem obvestil policijo. Policisti so ga prijeli in s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

V obeh primerih sta bila otroka v trgovinah skupaj s starši. Po ugotovitvah policije je moški opazoval otroke in starše ter izkoristil le trenutek nepazljivosti, v katerem je storil kaznivi dejanji.

Policija poziva, da prisluhnete otrokom
Na policiji dopuščajo možnost, da je moški podobno počel tudi pred odvzemom prostosti, zato prosijo vse, ki imajo kakršne koli informacije, naj to sporočijo na številko 113, anonimni telefon 080-1200 ali na najbližjo policijsko postajo.

Osumljeni je star 54 let, vitke postave, visok okrog 180 centimetrov, izrazito svetlih, skoraj belih las, brkov in brade, običajno je bil oblečen v kratke hlače do kolen, svetlejšo majico in obut v športne copate. Za prevoz je uporabljal kolo, dodajajo na policiji.

Policija staršem svetuje, naj prisluhnejo svojemu otroku, če jim želi povedati o podobni izkušnji. O povedanem naj takoj obvestijo policijo. Za kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajst let, kazenski zakonik predvideva kazen do osmih let zapora.

Policisti prijeli pedofila
Spolni napad na otroke