Boris Popovič postopke zoper njega označuje za konstrukt. Foto: MMC RTV SLO
Boris Popovič postopke zoper njega označuje za konstrukt. Foto: MMC RTV SLO

Koprskemu županu so sodili, ker je po mnenju tožilstva kot direktor družbe BPC zlorabil svoj položaj, saj naj ne bi poračunal dela dnevnih izkupičkov iz lokala Snack bar v vrednosti 63.653 evrov. Denar naj bi si prilastil.

Popovič naj bi tudi zatajil davek od dobička v višini 11 tisoč evrov, poleg tega pa ga je tožilstvo v obtožnici osumilo tudi ponarejanja poslovnih listin, ker naj bi davčnemu uradu predložil napačne podatke.

Ena obsodba padla, druga ne
Popoviča so na sojenju oprostili, nato pa je višje sodišče sodbo razveljavilo. Na ponovnem sojenju na koprskem okrožnem sodišču so odločili, da je kriv zlorabe položaja, davčne zatajitve in ponarejanja listin, sodišče pa mu je izreklo pogojno kazen enega leta in desetih mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let.

Po pritožbi na višje sodišče je to obsodbo za zlorabo položaja razveljavilo, obsodbo o davčni zatajitvi pa potrdilo in Popoviču izreklo pogojno kazen osmih mesecev s preizkusno dobo enega leta.

Ustavljen postopek zoper ženo in sestro
Postopek zoper Popovičevo ženo Evo Popovič in njeno sestro Lauro Ban, ki so jima prav tako sodili zaradi pomoči pri zlorabi položaja v primeru Snack bar, naj bi bil po Popovičevih besedah dokončno ustavljen.