Ali bo imela zgodba skrajno tragičen epilog, bo znano šele v prihodnjih dneh. Foto: Reuters
Ali bo imela zgodba skrajno tragičen epilog, bo znano šele v prihodnjih dneh. Foto: Reuters
Kraj nesrečnega dogodka. Foto: MMC RTV SLO
67-letnik poskušal ustreliti tri ljudi

Z mariborske policijske uprave so sporočili, da je bila včeraj okoli 22. ure policija obveščena, da je v Spodnjem Velovleku v okolici Ptuja prišlo do streljanja in da dve osebi ležita na tleh. Na kraj streljanja je bilo napotenih več patrulj, zdravnica in reševalci.

Policija je ugotovila, da sta bila okoli 21.50 pred kletnimi prostori stanovanjske hiše, kjer stanujeta skupaj s 67-letnim strelcem, njegov 47-letni pastorek in pastorkova 48-letna zunajzakonska partnerica, navzoč pa je bil tudi njihov 31-letni sosed.

Osumljenec, ki je v dalj časa trajajočem sporu s pastorkom, je z vrta proti njim s pištolo, za katero nima dovoljenja, izstrelil pet nabojev. Žensko je zadel v vrat, pastorka pa v predel levega komolca. Sosedu in ranjenemu pastorku je nato ranjeno žensko uspelo zvleči v kletne prostore, kjer so se zavarovali pred streli. A to 67-letnega strelca ni ustavilo. Prišel je za njimi in s pištolo v roki še naprej grozil, da jih bo vse pobil. K sreči je sosed skočil nanj, ga razorožil in onesposobil.
Imel je še en naboj in v žepu nož
Policisti so pri pregledu orožja ugotovili, da je bil v ležišču naboja tulec, v nabojniku pa še en naboj. Osumljenec je imel v desnem hlačnem žepu še žepni nož.

Ustreljena ženska je dobila hudo telesno poškodbo in je v kritičnem stanju. Tudi ustreljeni pastorek je dobil hudo telesno poškodbo, sosed pa je bil k sreči le lažje poškodovan, a je zdravniško pomoč odklonil. Brez poškodb je ni odnesel niti strelec, ki je prav tako dobil hudo telesno poškodbo. Vsi razen soseda so na zdravljenju v UKC-ju Maribor.

Policija bo 67-letnega možaka, ko bo njegovo zdravljenje končano, privedla na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Osumljen bo treh kaznivih dejanj poskusov umora, za vsako izmed teh dejanj pa je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora, je še zapisala policija.

Po neuradnih informacijah spletnega Dela naj bi bila osumljeni s pastorkom v sporu zaradi matere oziroma žene. Pred dvema letoma je namreč osumljenčevo življenjsko partnerico zadela kap, po zdravljenju v bolnišnici se je preselila v dom starostnikov. 67-letnik naj bi si želel, da se žena vrne domov, njen sin pa je temu menda nasprotoval, zaradi česar sta bila v sporu. Osumljenec naj bi po poročanju spletnega Dela že dolgo govoril, da bo pastorka in njegovo partnerico ubil.

67-letnik poskušal ustreliti tri ljudi