Poškodovani je umrl pred prihodom reševalcev. Foto: BoBo
Poškodovani je umrl pred prihodom reševalcev. Foto: BoBo

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so sporočili, da so bili okoli 8. ure obveščeni, da se je v bližini ceste med planino Stador in Kobalo na Tolminskem zgodila nesreča pri delu v gozdu.

Kot so ugotovili policisti z zbiranjem obvestil in ogledom kraja delovne nesreče, so trije moški v gozdu, ki je na izredno strmem pobočju nad cesto, spravljali les in tako odpravljali posledice žledoloma. Pri spravilu lesa iz gozda so si pomagali tudi s traktorjem, ki je imel zadaj nameščena vitel in jeklenico. Med vleko enega izmed debel pa je to sprostilo večjo korenino, ki se je odvalila po pobočju in 38-letnika pokopala pod seboj.

Takoj po nesreči sta do nezavestnega moškega prišla tudi druga dva delavca, vendar mu nista mogla pomagati. Novogoriški policisti so sicer ugotovili, da je bil poškodovani opremljen s potrebno varovalno opremo, a so bile poškodbe vseeno prehude. Pred prihodom reševalcev je 38-letnik umrl zaradi poškodb.

O zadevi so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Obvestili so tudi pristojni inšpektorat za delo. Policisti in novogoriški kriminalisti okoliščine nesreče še dodatno preiskujejo.