Obdolžena Kristina Mislej se ni strinjala s predlogom psihiatrinje, da se iz sodne obravnave javnost izključi. Foto: MMC RTV SLO
Obdolžena Kristina Mislej se ni strinjala s predlogom psihiatrinje, da se iz sodne obravnave javnost izključi. Foto: MMC RTV SLO

Psihiatrinja Martina Žmuc Tomori je pred polno dvorano (čeprav je sama zaradi občutljivih podatkov predlagala izključitev javnosti) pojasnila, da je pri Mislejevi zaznala impulzivnost in posredno agresivnost. To po besedah priznane psihiatrinje pomeni, da je obtoženka zadržana, zavrta, včasih celo pasivna. Psihiatrinja prav tako ni mogla izključiti nevarnosti nasilnega vedenja, je Andrej Šavko poročal za Radio Slovenija.

Dogodkov ni izbrisala iz spomina
V odgovoru na vprašanje zagovornika in okrožnega državnega tožilca, ali je pri obdolženki zaznala znake zamračitve ali čustvenega izbrisa, torej, ali je mogoče, da je dogajanje v tragični noči izbrisala iz spomina, je psihiatrinja dejala, da ne.

Po njenih besedah je pri obdolženki opazen obrambni mehanizem zanikanja - predvsem glede vedenja, za katerega ve, da ni sprejemljivo. Poleg tega se je Mislejeva v preteklosti zdravila zaradi alkoholizma, ugotovljena pa je bila tudi odvisnost od nekaterih zdravil, je dodala.

Bipolarne motnje ni potrdila
Psihiatrinja pri obdolženki ni potrdila bipolarne motnje, to je nepredvidljivega nihanja razpoloženja.

Kot je znano, obtožnica Mislejevo bremeni, da je 28. marca letos zadušila svoja otroka. Do zdaj so bili v procesu kot priče zaslišani nekdanji mož obdolženke, njena starša in izvedenec sodne medicine, ki je potrdil, da sta otroka umrla nasilne smrti zaradi zadušitve z zadavljenjem.