Napadalec je streljal takoj po prihodu policistov. Foto: MMC RTV SLO
Napadalec je streljal takoj po prihodu policistov. Foto: MMC RTV SLO
Policija
V streljanju je 69-letni napadalec umrl. Foto: MMC RTV SLO
Policista zunaj smrtne nevarnosti

Policist, ki torej ni več v smrtni nevarnosti, je bil ustreljen v prsni koš, medtem ko je njegovega sodelavca, ki je bil na navaden oddelek prestavljen že v petek, krogla oplazila po roki. Oba se počutita dobro, zdravniki pa zagotavljajo, da bosta kmalu odpuščena iz bolnišnice, je poročala TV Slovenija.

Vabljeni tudi k ogledu FOTOGRAFIJ in VIDEA s prizorišča.


Policija: 69-letni moški je imel za pištolo orožni list

Napadalec je začel na moža v modrem streljati takoj po njunem prihodu. Na PU-ju Ljubljana pojasnjujejo, da je streljal s pištolo kalibra 9 mm, za katero je imel orožni list, ki je bil izdan v letu 2003. "Policisti so prav tako ugotovili, da je pokojnik med streljanjem imel pri sebi še dva nabojnika, napolnjena z naboji," so dodali v sporočilu za javnost.

Napadalca policija prej ni obravnavala
Na Korytkovi ulici v Ljubljani je v petek med intervencijo zaradi prijave nasilja v družini okoli 16.30 prišlo do streljanja med 69-letnim moškim iz Ljubljane in policijo, v katerem je 69-letnik, ki ga policija do zdaj še ni obravnavala, umrl.

Po besedah generalnega direktorja policije Janka Gorška pa je predtem partnerici grozil z orožjem. Na kraju dogodka je bilo več policijskih patrulj, po streljanju pa sta na prizorišče prispela še preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Sočasno poteka tudi zbiranje drugih obvestil, je v petek povedal Goršek. Dejal je še, da bo okoliščine streljanja podrobneje proučila posebna komisija.

Policista zunaj smrtne nevarnosti