Prek četrt milijon evrov sta ukradla ravnateljica in računovodja javnega zavoda. Foto: EPA
Prek četrt milijon evrov sta ukradla ravnateljica in računovodja javnega zavoda. Foto: EPA

Po besedah policijske uprave Murska Sobota so zoper dva človeka podali tri ovadbe. Ena oseba je nekdanja ravnateljica javnega zavoda iz Pomurja. Ta je več zaposlenim večkrat izplačala denar zavoda kot vzajemno pomoč v skupnem znesku 37.097 evrov. Do zdaj jim je uspelo vrniti 31.267 evrov.
Ravnateljica si je prav tako nezakonito izplačala vzajemno pomoč v znesku 17.773 evrov in naročila, naj se eni od zaposlenih oseb izplačuje celotna plača, čeprav sploh ni delala, in ji odobrila izplačilo odpravnine za 16,5-mesečnih plač, namesto treh. Tako ji je pridobila za najmanj 86.201 evrov premoženjske koristi in oškodovala javni zavod za 123.152 evrov.
Denar na svoj račun in na račun podjetja
Znotraj istega kazenskega postopka so zoper osebo, ki je izvajala računovodske posle v zunanjem računovodskem podjetju, podali dve kazenski ovadbi za tri kazniva dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Tudi ta si je denar zavoda nakazovala kar na svoj račun, pri čemer ni bila najbolj skromna, saj si je nakazala skoraj 50.000 evrov.

Nezakonito je nakazovala tudi denar zavoda na račun svojega podjetja v skupnem znesku 33.127 evrov ter za svoje »storitve« zaračunala 28.470, evrov preveč. Policiji je uspelo pridobiti 78.366 evrov.