Policisti so zasegli tudi zdravila in poživila, ki so nevarna za zdravje. Foto: PU Maribor
Policisti so zasegli tudi zdravila in poživila, ki so nevarna za zdravje. Foto: PU Maribor
Zasežena mamila
Policisti in kriminalisti so opravili sedem hišnih preiskav in več preiskav vozil. Foto: PU Maribor

Kot so sporočili s PU-ja Maribor, so 28. julija pri štirih osumljencih z območja Maribora in okolice opravili sedem hišnih preiskav in več preiskav vozil. Pri tem so zasegli več prepovedanih snovi v športu, dve pištoli, ročno bombo, 456 g amfetamina, 35 g kokaina, 169 tablet efedrina in 104 kose streliva.

Obenem so pridržali 38-letnega osumljenca, za katerega je preiskovalni sodnik že odredil pripor. Zoper druge osumljence bodo podali kazenske ovadbe zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj s področja prepovedanih mamil.

Več mesecev so zbirali obvestila in dokaze
Preiskave so bile posledica večmesečnega zbiranja obvestil in dokazov o kriminalni združbi, ki se je na območju Maribora in okolice ukvarjala z neupravičeno proizvodnjo in prometom s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu, sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, pa tudi z nedovoljeno proizvodnjo in prometom orožja in eksploziva.

Že v času trajanja predkazenskega postopka so dokazali več kaznivih dejanj, povezanih z neupravičeno prodajo prepovedane droge kokaina in nedovoljenih snovi v športu, pravijo na policijski upravi Maribor.

Kot so še pojasnili policisti, je pri preiskavi sodeloval tudi strokovnjak iz agencije za zdravila in medicinske pripomočke, ki je potrdil, da so člani kriminalne združbe v prodajo ponujali nedovoljene snovi v športu, ki lahko predstavljajo resne posledice za zdravje uporabnikov.