Jureta Jankovića so danes obiskali rubežniki, znova ga bodo čez 14 dni. Foto:
Jureta Jankovića so danes obiskali rubežniki, znova ga bodo čez 14 dni. Foto:
Podjetnik Pišljar poskuša dolgove izterjati že od leta 2010.

Sina prvaka največje opozicijske stranke in ljubljanskega župana, Jureta Jankovića, so obiskali sodni izvršitelji. Podlaga za izvršbo so trije milijoni evrov dolga Electe, krovnega podjetja družine Janković, katerega polovični solastnik je Jure Janković, do podjetnika Marjana Pišljarja.
Kot je za MMC potrdil Pišljarjev odvetnik Bojan Pečenko, so rubežniki Jankovićevo hišo obiskali zgodaj zjutraj. Po polurnem čakanju jih je Janković spustil v hišo. Dogovorili so se, da se izvršba preloži za 14 dni. "Postopki tečejo naprej," je dodal Pečenko. Pred hišo Jureta Jankovića pa se je na prizorišče pripeljal tudi njegov oče, ljubljanski župan in prvi mož Pozitivne Slovenije Zoran Janković.

"Upnik vztrajno obljublja, da bo dolg poravnal, prave namere, da bi to storil, pa v resnici ne kaže. Očitno živi zelo razkošno življenje in ima dovolj sredstev, do upnika pa je seveda zelo aroganten, je za Finance povedal Pečenko.
Pišljar poskuša dolgovano izterjati že od leta 2010. Sodna dražba za polovični lastniški delež Jureta Jankovića v Electi je bila takrat neuspešna, ker ni bilo kupcev. Izklicna cena je bila 2,3 milijone evrov. Po poročanju Požareporta pa je Pišljarju prejšnji teden le uspelo zarubiti Jankovićev Mercedes.