Na kranjskem sodišču je sedmerica preprodajalcev mamil in orožja priznala krivdo (slika je simbolična). Foto: MMC RTV SLO/Alijana Jocif
Na kranjskem sodišču je sedmerica preprodajalcev mamil in orožja priznala krivdo (slika je simbolična). Foto: MMC RTV SLO/Alijana Jocif

Na kranjskem okrožnem sodišču je potekal predobravnavni narok za 18 obtoženih nedovoljene trgovine z drogami in orožjem, ki jih je policija odkrila v obsežni majski akciji Očistimo Slovenijo. Sedem izmed njih je priznalo krivdo, za druge pa se bo v sredo začela glavna obravnava z dokaznim postopkom.

Za 33-letnega Aljošo Bukovca, ki je priznal krivdo, je tožilka Nadja Gasser predlagala pogojno obsodbo devetih mesecev zapora s preizkusno dobo treh let, za 22-letnega Zorana Milačića eno leto in dva meseca zapora, za 25-letnega Sašo Gavriča eno leto in dva meseca zapora, za 26-letnega Matjaža Dubravčića eno leto in pet mesecev zapora, za 26-letnega Aleksandra Vodopijo, ki je v priporu, pa tri leta zapora. Sporazum o priznanju krivde sta že podpisala tudi 28-letni Denis Medja in 31-letni Rok Gligorov, ki je od maja v priporu.

Sodnica Andrijana Ahačič bo omenjeni sedmerici na podlagi njihovih dogovorov s tožilstvom in morebitnih okoliščin za zmanjšanje kazni izrekla kazni. 11 obtoženih, ki vztrajajo, da niso krivi, pa čaka sojenje.

Kranjsko okrožno državno tožilstvo je sicer na podlagi obsežne majske preiskave vložilo obtožnico zoper 25 oseb, ki jim očita kazniva dejanja s področja trgovine s prepovedanimi mamili in orožjem. Štirje izmed obtoženih so krivdo priznali že v preteklih mesecih in sodišče je trem izmed njih novembra izreklo zaporne kazni, enemu pa pogojno zaporno kazen.