Hrvaška policija je prijela pet ljudi. Foto: EPA
Hrvaška policija je prijela pet ljudi. Foto: EPA
Pridržali Slovence, prisotne pri umoru v Poreču

Kot poroča hrvaški medij Glas Istre, se je tragični dogodek zgodil v istrski Vabrigi na srečanju motorističnega kluba Indians. Tako domačini kot člani kluba so ostali v šoku, so zapisali.

Po neuradnih informacijah je 25-letni Porečan skupaj z nekaj dekleti sedel ob morju, med seboj pa naj bi se škropili. Kot piše Glas Istre, ki se sklicuje na izjave očividcev, so poškropili tudi motorista in s tem sprožili prepir, pa tudi fizični obračun.

Po pretepu je motorist odšel, se vrnil z nožem in mladeniča dvakrat zabodel v predel trebuha, nato pa odšel. Porečan je zgodaj zjutraj zaradi hudih poškodb - zaboden naj bi bil tudi v jetra - umrl. Neuradno naj bi si rane po napadu poskušal izprati v morju, kar je stanje še poslabšalo.

Iskanje pobeglega napadalca so takoj organizirali kar člani motorističnega kluba. Skupaj s štirimi kolegi so ga našli skrivajoč se v šotoru in vse skupaj predali policiji. Ta jih zaslišuje.
Da je davi v Vabrigi nekaj po polnoči prišlo do pretepa, so za STA potrdili tudi na slovenskem veleposlaništvu v Zagrebu. V povezavi s tem je policija v Poreču pridržala pet slovenskih državljanov.

Pridržali Slovence, prisotne pri umoru v Poreču