Policija motoriste ponovno poziva k previdnosti. Hitrost vožnje naj prilagodijo razmeram na cesti. Foto: BoBo
Policija motoriste ponovno poziva k previdnosti. Hitrost vožnje naj prilagodijo razmeram na cesti. Foto: BoBo

Po prvih ugotovitvah policistov je motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in trčil v drevo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti so bili nekaj po 17. uri obveščeni tudi o prometni nesreči v Sevnici, v kateri je bil prav tako udeležen motorist. Po prvih ugotovitvah policistov je 32-letni motorist zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del kombiniranega vozila, ki ga je vozil 40-letni voznik. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Policija poziva motoriste k previdnosti
V zadnjih treh letih je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo osem motoristov in ena potnica na motorju. Najpogostejši vzroki nesreč so neprilagojena hitrost in nepravilna stran in smer vožnje, so pojasnili na policiji. V nesrečah, v katerih motoristi niso povzročitelji, pa med vzroki izstopa izsiljevanje prednosti voznikov drugih motornih vozil in nepravilna stran in smer vožnje.

Policija motoriste ponovno poziva k previdnosti. Hitrost vožnje naj prilagodijo razmeram na cesti. Upoštevati je treba, da je zaradi zime na cesti še veliko udarnih jam in peska od posipa. Vozniki avtomobilov in tovornih vozil naj upoštevajo, da je v tem obdobju na cestah ponovno več motoristov in kolesarjev, zato morajo biti še posebej pozorni, da motoristov ne spregledajo in jim ne odvzamejo prednosti.