Črna kronika
Alma Sedlar, Boris Štefanec
Alma Sedlar je s službene poti v Parizu 2014 skupaj s strokovnim sodelavcem prinesla denar, ki sta ga prejela za kritje stroškov, pri čemer je sodelavec, ko je denar oddal, za razliko od Sedlarjeve zahteval potrdilo. Računovodkinja tega denarja ni nakazala na račun komisije. Revizija na zahtevo Štefaneca pa je ugotovila, da Sedlarjeva nima potrdila, da je vrnila denar. Štefanec je tako vložil zahtevek za izvršbo. Foto: BoBo

Dodaj v

Sodišče v tožbi KPK-ja razsodilo v prid Alme Sedlar

Štefanec tudi sam v DZ-ju potrdil, da je denar vrnila
11. september 2018 ob 10:43
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Protikorupcijska komisija je izgubila tožbo, ki jo je vložila proti nekdanji podpredsednici KPK-ja Almi Sedlar. KPK mora povrniti stroške postopka in plačati stroške tudi Sedlarjevi.

Komisija za preprečevanje korupcije je ovadbo zoper Almo Sedlar vložila zaradi suma ponarejanja pri vračilu akontacije gotovine v višini 1.130 evrov, ki jo je Sedlarjeva od KPK-ja dobila pred poslovnim potovanjem v Pariz oktobra leta 2014. Sedlarjeva je zatrjevala, da je denar po vrnitvi v Ljubljano vrnila. KPK je sicer zaradi kraje dela gotovine, ki bi jo morala izplačati kot akontacijo zaposlenim za poslovna potovanja, policiji sprva ovadil nekdanjo računovodkinjo komisije, a je predsednik KPK-ja Boris Štefanec tudi zoper Sedlarjevo v isti zadevi vložil še tožbo. Od Sedlarjeve je prek sodišča zahteval vračilo denarja s službenega potovanja, čeprav je sam tudi pred mandatno-volilno komisijo DZ-ja potrdil, da ga je vrnila.

Delovno in socialno sodišče v Ljubljani pa je zdaj razsodilo, da Almi Sedlar ne bo treba vrniti 712 evrov potnih stroškov. Sodba sicer še ni pravnomočna, saj se lahko komisija pritoži.

"S tem se končuje še eden v nizu postopkov, ki jih je zoper mene kot nekdanjo namestnico neutemeljeno in na račun porabe proračunskih sredstev sprožil predsednik komisije Boris Štefanec," je po obravnavi na sodišču dejala Alma Sedlar. Okrožno državno tožilstvo je že maja zavrglo kazensko ovadbo, ki jo je KPK vložil zoper Sedlarjevo.

Ob tem se po njenih besedah znova zastavlja vprašanje, kako dolgo si bo oblast v Sloveniji še zatiskala oči pred ugašanjem Komisije za preprečevanje korupcije pod vodstvom Štefaneca. "Po petih letih umiranja na obroke nekdaj ugledne institucije bi bil skrajni čas, da se predstavniki oblasti nehajo sprenevedati in z namenom vzpostavitve učinkovitejšega in zaupanja vrednega KPK-ja takoj sprožijo postopek za razrešitev predsednika KPK-ja ali pa nevzdržno stanje, ki Slovenijo vse bolj sramoti tudi v mednarodni skupnosti, nemudoma uredijo z zakonom," je poudarila.

A. S.
Prijavi napako
Komentarji
qwertz
# 11.09.2018 ob 12:07
predsednik KPK-ja Boris Štefanec tudi zoper Sedlarjevo v isti zadevi vložil še tožbo. Od Sedlarjeve je prek sodišča zahteval vračilo denarja s službenega potovanja, čeprav je sam tudi pred mandatno-volilno komisijo DZ-ja potrdil, da ga je vrnila.

Štefanec & KPK v vsem svojem intelektualnem sijaju
bleeeee
# 11.09.2018 ob 11:20
predsednik KPK-ja Boris Štefanec tudi zoper Sedlarjevo v isti zadevi vložil še tožbo. Od Sedlarjeve je prek sodišča zahteval vračilo denarja s službenega potovanja, čeprav je sam tudi pred mandatno-volilno komisijo DZ-ja potrdil, da ga je vrnila.

???
Homer.
# 11.09.2018 ob 14:31
Winston Churchill je že dolgo nazaj dejal, če ne želiš rešiti problema, ustanovi komisijo.

Slovenska zgodba in Štefanec dobro potrjujeta njegove besede.
mihas
# 11.09.2018 ob 14:27
Klemenčič mi ni bil ravno simpatičen, a za Štefaneca nimam besed. Imam občutek, da so ga nastavili največji skorumpiranci, da jih pusti na meru ob tem, da se on ukvarja s kurjimi tatovi in očitno neubogljivimi sodelavci.
firtoh
# 11.09.2018 ob 13:21
Kaj pa tista računovodkinja še dela,čeprav je že enkrat bila obsojena na pogojno kazen,zaradi "zadržanja" denarja drugega uslužbenca?
Ne prav zanima,komu se dela usluga z njeno zaposlitvijo.Pri kaksnem trgovcu bi že dobila odpoved.
migymax
# 11.09.2018 ob 12:38
Ko delaš v instituciji, katera je samemu sebi namen. Živela Slovenija !
xerces8
# 11.09.2018 ob 11:44
Cirkus... milijontič.
smbu
# 11.09.2018 ob 11:28
modus opa-randi, kot pravi Janez Ivan Novak :)
nopasaran
# 11.09.2018 ob 20:41
Ko je podrejeni sposobnejši in pametnejši od nadrejenega. Štefanec, uboga para. Najprej je poskusil onemogočiti Sedlarjevo, sedaj se poskuša maščevati. Samo malo nerodno se je lotil, priča v postopku je bila računovodkinja, ki je dokazano že jemala denar iz KPK. To je tudi kasneje priznala. In sedaj se ne spomni ali je Sedlarjeva vrnila potne stroške..?!
Ne spomni se? Ali je morda pozabila po naročilu koga drugega?
Šentvid
# 12.09.2018 ob 10:20
Senat je postal last Borisa Štefanca v službi Boruta Pahorja i stranke SDS_A !

Sem za ukinitev transfuzijske tvor evine !
božo1
# 12.09.2018 ob 06:08
Samo pogledam to žensko in vem, da pri njej ni namer za izkoriščanje. Zdi se mi, da je žal slabša izbira predsednik KPK, pa če tudi po eni strani poštenjak, kar pa je manjša kvaliteta od črkobralske pretiranosti.
alflim
# 11.09.2018 ob 21:28
"Po petih letih umiranja na obroke nekdaj ugledne institucije bi bil skrajni čas, da se predstavniki oblasti nehajo sprenevedati in z namenom vzpostavitve učinkovitejšega in zaupanja vrednega KPK-ja takoj sprožijo postopek za razrešitev predsednika KPK-ja ali pa nevzdržno stanje, ki Slovenijo vse bolj sramoti tudi v mednarodni skupnosti, nemudoma uredijo z zakonom,"
Lepo in tehtno povedano, ampak tudi delovanje KPK odraža poprečno zavest državljanov. Dokler se ta ne bo spremenila, težko pričakujemo boljšega predsednika KPK, tudi če bi sedanjega odstavili - ga bo pač zanenjal nek podoben.
veza
# 11.09.2018 ob 20:11
KPK
pokadila na sodišču, zakaj jih pa plačujemo, niti v svojih vrst ne znajo porihtat
21.12.2012
# 11.09.2018 ob 15:41
halo, tožbo je izgubil delodajalec, pač KPK ... ne mešati jabolk in hrušk.
firtoh
# 11.09.2018 ob 13:21
Ne prav...
Pigglet
# 11.09.2018 ob 19:38
hmmm, a je kdo pričakoval kaj drugega od "naših" sodišč?!?
FancyBoy
# 11.09.2018 ob 17:04
1.130 evrov..... za bruhat!!!!! Ukvarjajo se z stirimestnimi znesko, medtem ko eni pobasajo par milijonov na leto.

Boris, ne bi sel malo preverjat tvojega ex strankarskega sefa Jankovica? On pobase letno par milijonov, pa mu ocitno nihce nice ne more, ker je "nas".
sumtb
# 11.09.2018 ob 11:25
Pač modus operandi rdečih kmerov če se jim ne ukloniš.
Kazalo