Branko Maček se je na prejšnji obravnavi opravičil in pokesal za storjeno gorje. Foto: MMC RTV SLO
Branko Maček se je na prejšnji obravnavi opravičil in pokesal za storjeno gorje. Foto: MMC RTV SLO

Poleg Rošerjeve je sodišče zaslišalo tudi natakarico Anjo Grum in Aleša Kitka, ki je usodnega dne popival z Mačkom.

Rošerjeva je pojasnila, da je sedela na sovoznikovem sedežu, same nesreče pa se ne spomni, prav tako se ne spomni zadnjih dveh dni izleta, na katerem je bila skupaj s prijateljicami pred nesrečo. Spomni se, da so se med vožnjo pogovarjali o vtisih z izleta ter da je bila cesta mokra, opazila je tudi luči nasproti vozečega avtomobila.

Ko se je po trku zbudila v avtomobilu, je klicala svojega fanta Petra, ki je vozil avtomobil, ter prijateljici, ki sta sedeli na zadnjem sedežu, vendar se ji nihče ni oglasil. Zato je odpela pas in stopila iz avtomobila, potem pa je zagledala nekega moškega, ki mu je dala očetovo mobilno številko, mamine se v tistem trenutku ni mogla spomniti. Poudarila je, da se mora še danes soočati s spomini in da ji je zelo hudo.

Slabega spomina je bila tudi natakarica
Natakarica Anja Grum, ki je Mačku in Kitku stregla pijačo v gostinskem lokalu v žalski industrijski coni Arnovski gozd, je dejala, da se ničesar ne spomni. Grumova pravi, da ne ve, koliko sta Maček in Kitek sploh spila ter da nista dajala vtisa vinjenosti. Ne spomni se niti, ali jim je sploh napisala račun za zaužito pijačo.

Kitek pa je danes spremenil svojo izjavo, ki jo je podal policiji novembra leta 2009. Takrat je povedal, da sta z Mačkom spila štiri steklenice penine, danes pa je zatrdil, da sta spila tri steklenice. Dodal je še, da je bil rahlo vinjen, vendar je ocenil, da je sposoben za vožnjo.

Obravnava zoper Mačka se bo nadaljevala 23. septembra, ko bo senat zaslišal voznike, ki so bili priča nesreči, ter izvedenca cestnoprometne stroke.