Na gorenjski avtocesti je umrl 39-letni voznik. Foto: PU Kranj
Na gorenjski avtocesti je umrl 39-letni voznik. Foto: PU Kranj

Nesreča se je zgodila pri izvozu Ljubljana - Šmartno na gorenjski avtocesti okoli pol enih zjutraj. 39-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po avtocesti iz smeri predora Šentvid proti Povodju.

Svetlobna signalizacija opozarjala na zaporo pasu
V smeri njegove vožnje je bila zaradi odpravljanja posledic prometne nesreče, ki se je zgodila pred tem, postavljena začasna svetlobna prometna signalizacija, ki je opozarjala, da je prehitevalni pas zaprt. Voznik je z vozilom zapeljal levo, čez belo prekinjeno črto na prehitevalni prometni pas, kjer je trčil v zadnji del ustavljenega polpriklopnega vozila, pripetega na tovorno vozilo, so sporočili iz PU Ljubljana.

Tovorno vozilo je uporabljalo svetlobna telesa, na levem prometnem pasu pa je bilo ustavljeno zaradi zapore. Trčenje je bilo tako silovito, da je voznik osebnega avtomobila na kraju nesreče umrl, avtomobil pa je ostal ukleščen pod polpriklopnim vozilom, zaradi česar so posredovali gasilci. Policisti bodo o ugotovitvah prometne nesreče obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo, so še sporočili iz PU Ljubljana.

Policija išče očividce
V zvezi z nesrečo pa policija sicer naproša vse priče dogodka, da pokličejo na interventno številko 113, anonimni telefon 080 1200 ali na Postajo prometne policije Ljubljana na številko 01/583 88 20.

Mediji poročajo, da je bila omenjena nesreča usodna za Filipa Kocijančiča, nekoč radijskega voditelja, zdaj pa fotografa in novinarja komercialne televizije.