Kradli so predvsem oblačila in obutev. (Fotografija je simbolična.) Foto: MMC RTV SLO
Kradli so predvsem oblačila in obutev. (Fotografija je simbolična.) Foto: MMC RTV SLO

Policisti so pozneje ugotovili, da so se trije madžarski državljani, stari 35, 39 in 40 let, v Slovenijo pripeljali, da bi v različnih trgovinah po Sloveniji ukradli čim več različnih stvari.

Med preiskavo se je izkazalo, da je omenjena trojica najprej kradla v znanem trgovskem centru v Ljubljani, kjer jim je uspelo ukrasti za dobrih 2.000 evrov oblačil in obutve. Nato so se odpravili v Velenje, kjer jim je iz trgovin trgovskega centra uspelo odnesti za okoli 1.200 evrov oblačil in obutve.

Iz Velenja so prišli v trgovski center v Celje, kjer je njihovo sumljivo obnašanje opazil občan, ki je o tem obvestil policijo. V Celju jim je v dveh trgovskih centrih uspelo ukrasti za dobrih 3.200 evrov oblačil, obutve, športnih izdelkov, posteljnine, zaves in drugih stvari.

Nakradli več sto različnih izdelkov
Na vseh lokacijah so skupno nakradli več sto različnih izdelkov. Dobro izurjeni tatovi so se organizirali tako, da je 35-letni moški običajno čakal v avtomobilu na parkirišču, pripravljen, da odpelje druga dva in ukradene stvari. Med čakanjem je z ukradenih stvari odstranjeval etikete in varovala, 39-letna ženska in 40-letni moški pa sta kradla v trgovinah.

Policisti so po prijavi občana trojico tatov prijeli in jim vse ukradene stvari, ki jih bodo vrnili lastnikom, zasegli. Vsi trije madžarski državljani so brezposelni, eden izmed njih je brez prihodkov, druga dva pa sta občasna prejemnika socialne pomoči. Eden izmed njih, 40-letni Madžar, je bil v svoji domovini v preteklosti že pravnomočno obsojen zaradi storitve kaznivih dejanj.

Policisti so vse tri privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za 39-letnico in 40-letnika odredil pripor, 35-letnega Madžara pa izpustil na prostost.