Dva delavca je poškodovala vroča tekočina, v enega pa je najverjetneje priletel delec trde snovi. Foto: BoBo
Dva delavca je poškodovala vroča tekočina, v enega pa je najverjetneje priletel delec trde snovi. Foto: BoBo
Huda delovna nesreča v Cinkarni

Nesreča se je zgodila v petek okoli 17. ure v obratu, v katerem proizvajajo titanov dioksid. V 12 metrov visokem razklopnem stolpu, v katerem poteka proces razklapljanja in raztapljanja titanove rude, se je pojavila napaka pri kemičnem procesu, kar je opazil eden izmed delavcev.

Ker kemični proces ni potekal, kot je to običajno, so trije delavci odprli odprtino na pokrovu stolpa, pri čemer je odjeknila eksplozija. Dva delavca je poškodovala vroča tekočina, enega pa je najverjetneje zadel del trdne snovi, ki je ob eksploziji priletel iz odprtine, so sporočili s policije.

Poškodovane, 30-letnega delavca z območja Šentjurja, 61-letnega delavca z območja Rogaške Slatine in 40-letnega delavca z območja Štor, so prepeljali na zdravljenje.

Gmotna škoda, nastala ob eksploziji, še ni natančno ocenjena, prav tako še ni potrjen vzrok eksplozije v stolpu, so dodali na policiji, tehnična direktorica podjetja Nikolaja Podgoršek Selič pa je povedala, da izpustov oz. vpliva na okolje ni bilo, vzrok nesreče pa je bila po njenih besedah najverjetneje okvara opreme. Napako še odpravljajo, poškodovano napravo pa so izklopili. Poleg nje so začasno ustavili še dve napravi, kar pomeni, da je polovica proizvodnje v tem obratu ustavljena.

Huda delovna nesreča v Cinkarni