Policija kraj dogodka še preiskuje. Foto: MMC RTV SLO
Policija kraj dogodka še preiskuje. Foto: MMC RTV SLO
Eksplozija v Tišini

Na Policijski upravi Murska Sobota so pojasnili, da je eksplozija odjeknila, ko sta v lokalu s hitro prehrano, ki sicer ni bil odprt, 47-letni in 33-letni moški želela odstraniti plinsko jeklenko (propan-butan).

Pri tem sta z regulatorjem plina poskušala ustaviti dovod plina, nato pa je iz še neznanega vzroka začel plin iz jeklenke nenadzirano uhajati. Ko sta moška opazila, da plin uhaja, sta stekla iz lokala na parkirišče pred poslovnim prostorom, v lokalu pa je malo po tem eksplodiralo.

Moška v bolnišnici, a ne v smrtni nevarnosti
Oba moška sta bila poškodovana in ostajata na zdravljenju v bolnišnici. Policisti še pravijo, da še ni znano, kako hude so poškodbe, zatrjujejo pa, da nihče od poškodovancev ni v smrtni nevarnosti. Med eksplozijo na parkirišču drugih ljudi na srečo ni bilo.

Eksplozija je poškodovala celoten lokal in sosednji poslovni prostor, popokale so okenske šipe na bližnjih objektih, na parkirišču pa je bilo poškodovanih tudi šest osebnih avtomobilov. Skupna materialna škoda po nestrokovni oceni znaša 50.000 evrov, še pravijo na PU-ju Murska Sobota.

Eksplozija v Tišini