Policija še proučuje okoliščine prometne nesreče. Foto: MMC RTV SLO
Policija še proučuje okoliščine prometne nesreče. Foto: MMC RTV SLO

Po navedbah PU-ja Ljubljana je 33-letni voznik z osebnim vozilom znamke VW Passat vozil po Dunajski cesti v Ljubljani iz smeri Bavarskega dvora proti Linhartovi cesti.

Na križišču z Vilharjevo ulico ni upošteval rdeče luči na semaforju, ko sta z njegove leve strani proti desni strani, pravilno po prehodu za pešce, vozišče prečkala 64- in 53-letna moška, v katera je trčil. Po trčenju je pešca odbilo naprej po vozišču, kjer sta poškodovana obležala.

Voznik je po trčenju zdrsel čez robnik na sredinsko zelenico, kjer je trčil v drog javne razsvetljave. Nato je odpeljal naprej po Dunajski cesti proti Črnučam, kjer so ga policisti kmalu po nesreči izsledili in prijeli.

53-letni moški je v nesreči dobil tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče, 64-letni moški pa je bil s hudimi poškodbami odpeljan v UKC Ljubljana, kjer je nato umrl.

33-letnik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal vsebnost alkohola nad dovoljeno mejo, odrejen mu je bil tudi strokovni pregled za vsebnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi. Med postopkom so policisti 33-letniku zasegli tudi štiri zavitke z belo prašnato snovjo. Policisti sumijo, da gre za kokain.

Huda prometna nesreča v Ljubljani