Letalo na prizorišču nesreče. Foto: Goran Rovan
Letalo na prizorišču nesreče. Foto: Goran Rovan
Dve žrtvi letalske nesreče, Poročila
V bližini Žužemberka je strmoglavilo ultralahko letalo

Ultralahko letalo srbske proizvodnje znamke Tayrona je v lasti Aerokluba Novo mesto, vzletelo pa je z letališča v Prečni.

Na kraj nesreče so prišli preiskovalni sodnik, okrožni državni tožilec ter ogledna skupina sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto. Prav tako pa tudi letalski inšpektor, ki po ogledu razbitega letala, ki je bilo kupljeno pred slabim letom dni, še ni mogel podati natančnega vzroka tragedije, poroča naš dopisnik Goran Rovan.

»Zdaj poteka tehnična preiskava. V bistvu gre za preiskavo, da se ugotovi dejansko kaj se je zgodilo glede samega sistema pilotiranja, samega letala, samih pogojev letenja in ostalo. Hkrati poteka tudi sodna preiskava, ki jo vodi tudi policija oziroma pravosodje, tako da v tem primeru govorimo samo o tehnični preiskavi. Mislite, da bi bila lahko tudi kaka tehnična napaka, letalo je bilo novo, skoraj? Mislimo na več stvari. Mislimo na letalo, mislimo na tehniko pilotiranja, mislimo tudi na vremenske razmere, glede na to, da smo ugotovili, da je v tem delu bila tudi mala turbulenca, pa še nekatere druge stvari ne,« je za TV Slovenija dejal Toni Stojčevski, preiskovalec na ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

Foto: Goran Rovan, Marjan Simčič

Dve žrtvi letalske nesreče, Poročila
V bližini Žužemberka je strmoglavilo ultralahko letalo