Zabodeno žensko so prepeljali v mariborsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovana. Foto: BoBo
Zabodeno žensko so prepeljali v mariborsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovana. Foto: BoBo

Po navedbah mariborskih policistov se je zgodilo v sredo nekaj po 16. uri, ko je moški na dvorišču stanovanjske hiše v Mariboru napadel svoje znance s stolom. Ti so se pred njim ubranili s palico, eden od njih ga je z njo tudi udaril. Ko so nato zbežali, je osumljenec stekel po oster predmet in z njim napadel dekle ter jo poškodoval.

Nadaljnji napad sta mu preprečili osebi, ki sta želeli pomagati žrtvi. Osumljenec je žrtev spustil in stekel za njima v bližnji gozd in naletel na kolesarja. Od njega je zahteval, naj mu izroči prenosni telefon in kolo. Ker je bil osumljenec okrvavljen, v rokah pa je še vedno imel nož, je kolesar spustil kolo in pobegnil.

Policisti so takoj po obvestilu o dejanju začeli iskati osumljenca in ga nekaj minut pozneje našli v gozdu ter ga pridržali. Zabodeno žensko so prepeljali v mariborsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovana.

Kriminalisti še vedno zbirajo obvestila o dogodku na Teznu in opravljajo kriminalistično-tehnična opravila, so še pojasnili na mariborski policijski upravi.