Črna kronika
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 1 glasov Ocenite to novico!
ogenj, kamin, polena
Ponoči je v okolici Ptuja dvakrat zagorelo. Foto: Pixabay

V okolici Ptuja ponoči dvakrat zagorelo

200 tisoč evrov gmotne škode
9. september 2017 ob 12:31
Ptuj - MMC RTV SLO, STA

Ponoči je na območju Ptuja dvakrat zagorelo, in sicer najprej dve stanovanjski hiši, pozneje pa še šotor z balami sena. Vzroka požara, ki sta že pogašena, še nista znana. Nastalo je za 200 tisoč evrov gmotne škode.

Okoli 1. ure ponoči so ptujske policiste obvestili, da sta zaenkrat še iz neznanega vzroka zagoreli dve stanovanjski hiši na Žnidaričevem nabrežju na Ptuju. Gasilci so na kraju požar lokalizirali in pogasili, zaradi požara pa so morali enajst stanovalcev izseliti in jih začasno preseliti v drug bivalni objekt.

Med gašenjem požara so morali reševalci nuditi zdravniško pomoč enemu gasilcu, ki ni utrpel telesnih poškodb. Policisti si še ogledujejo kraj požara na obeh objektih. V požaru naj bi nastala gmotna škoda v višini 100.000 evrov.

Policisti nadaljujejo s kriminalistično preiskavo, zato je o vzroku za požar še prezgodaj govoriti. Po zaključku preiskave bodo javnost seznanili o njenih ugotovitvah.

Okoli 2. ure ponoči pa je na Ptuju znova zagorelo, saj so prav tako ptujske policiste obvestili, da je iz še neznanega vzroka zagorelo v šotoru, kjer so bile spravljene bale sena ter silaže in traktorski priključki. Ogled kraja požara v Markovcih bodo kriminalisti lahko opravili predvidoma šele v nedeljo, so še pojasnili na PU Maribor.

VIDEO
Na Ptuju ponoči dvakrat zagorelo
G. K.
Prijavi napako
Komentarji
obriobri
# 10.09.2017 ob 16:01
Ti si ziher pozigalec
Kazalo