Slovenske ceste so zahtevale novo smrtno žrtev. Foto:
Slovenske ceste so zahtevale novo smrtno žrtev. Foto:

Nesreča se je zgodila, ko je 36-letni voznik osebnega avtomobila hyundai dohitel pred seboj vozeči osebni avtomobil znamke ford focus, ki ga je vozila 57-letna voznica, in brez zaviranja trčil vanj. Forda je po trčenju odbilo v obcestni jarek, vozilo 36-letnika pa je obstalo na vozišču. Vanj je nato trčil 35-letni voznik osebnega vozila znamke renault twingo, v tega pa še 33-letnik v fiatu. V vozilu 36-letnika sta bili še 30-letna potnica, ki je sedela na zadnjem sedežu in še ne enoletni otrok.

Zaradi poškodb so bili vsi udeleženci nesreče razen 33-letnika odpeljani v UKC Ljubljana. 36-letni voznik je okoli 8. ure zaradi poškodb umrl v bolnišnici, njegova sopotnica in otrok ter 57-letna voznica forda pa so bili hudo telesno poškodovani. 35-letni voznik twinga jo je odnesel z lažjimi poškodbami.

Policisti bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo. Kot so za MMC povedali na Prometno-informacijskem centru, so cesto odprli ob 10.45, nastajala pa je tudi do štiri kilometre dolga kolona.

V letošnjem letu je na območju PU Kranj, zaradi poškodb pri prometnih nesrečah, umrlo 12 oseb. V istem obdobju lani je umrlo 19 oseb.

Zjutraj zaprta cesta tudi zaradi prevrnjenega tovornjaka
Zastoji pa so zjutraj nastajali tudi na avtocestnem odseku med priključkoma Naklo-Kranj, kjer se je prevrnil tovornjak. Avtocesta je bila med priključkoma Naklo in Kranj zahod zaprta v obe smeri, a so posledice že odstranili.