MNZ preiskuje incident v diskoteki Cirkus. Foto: Organizator/Marko Ocepek
MNZ preiskuje incident v diskoteki Cirkus. Foto: Organizator/Marko Ocepek
Policija
Policija je fanta oglobila, proti varnostniku pa teče predkazenski postopek. Foto: MMC RTV SLO

Po informacijah MNZ-ja naj bi v četrtek okoli 2. ure varnostnika pretepla mlajšega fanta. Na Policijski upravi Ljubljana dogodek še preiskujejo, hkrati pa vodijo predkazenski postopek zaradi suma nasilništva.

Po prvih podatkih ljubljanskih policistov naj bi eden izmed gostov pod vplivom alkohola kršil javni red in mir, zaradi česar so posredovali varnostniki. Gost je razgrajal tudi ob prihodu policistov, zato so ga oglobili zaradi neupoštevanja zakonitih odredb pooblaščene uradne osebe. Policija hkrati vodi tudi predkazenski postopek zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje nasilništva.

Kot še pojasnjujejo na Policijski upravi Ljubljana, je bil fant med dogodkom telesno poškodovan in se je zdravil v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Po podatkih, s katerimi razpolaga policija, ni bil v smrtni nevarnosti.

Različne interpretacije dogajanja
Spletni portal Požareport je objavil pismo domnevne očividke dogodka, ki navaja, da je šlo za fanta, starega med 20 in 22 let, ki se je zabaval na plesišču. Pri tem naj bi do njega pristopil varnostnik, s katerim sta se sporekla. Nato ga je varnostnik domnevno udaril, da je padel na tla. Pozneje naj bi pristopil še en varnostnik, s katerim naj bi mladostnika skupaj pretepala in ga, kot navaja domnevna očividka, tepla še, ko je bil že v nezavesti.

V diskoteki pa navajajo drugačno zgodbo, in sicer se je po besedah zaposlenih fant prvi napadel varnostnika, drugi varnostnik je zato uporabil strokovni prijem za obvladanje napadalca, vendar se mu je mladenič izmuznil in ga s pestjo udaril v prsni koš, nato pa je varnostnik vrnil udarec. "Ob tem se je mladenič verjetno udaril z glavo v predel točilnega pulta," so zapisali. Ko je eden od varnostnikov počepnil, da bi ga pobral, pa ga je mladenič spet udaril. S strokovnim prijemom za vrat ga je varnostnik le obvladal, pri tem pa je mladenič izgubil zavest, so dodali.

Na kraj dogodka je prišla policija, ki je na željo fanta poklicala reševalce. Ti so prišli hitro, a mladeniču zaradi "agresivnega obnašanja niso želeli nuditi strokovne pomoči", navajajo v Cirkusu. Niti policiji ni uspelo pomiriti fanta, zato so mu policisti zagrozili z denarno kaznijo, ker ni upošteval opozoril, pa so ga oglobili. To so potrdili tudi na policijski postaji.

"Do tega nikakor ne bi smelo priti"
Kljub vsemu v Cirkusu poudarjajo, da do tega dogodka "nikakor ne bi smelo priti" ne glede na to, kaj je vpletena oseba naredila. Naloga varnostne službe je, da obvlada napadalca tako, da ga pri tem, če je le mogoče, ne poškoduje. "Vpleteni osebi se iskreno opravičujemo in obljubljamo, da bomo zadevo raziskali do konca," so še poudarili.

G. C., A. S.