Vlomili so v lokale na korpski tržnici. Foto: MMC RTV SLO
Vlomili so v lokale na korpski tržnici. Foto: MMC RTV SLO

Koprska tržnica je bila že večkrat tarča vlomilcev. "Samo v naš lokal so vlomili že najmanj trikrat," pravi zaposlena v slaščičarni Bombonček, Rebeka Malnar. "Danes smo prišli v službo ob pol sedmih zjutraj, vhodna vrata so bila odprta in poškodovana. Vlomilci so pregledali obe blagajni, običajno čez noč pustimo v njih nekaj drobiža, na žalost pa je naša šefica sinoči pozabila iz blagajne vzeti dnevni izkupiček, okoli 500 evrov. To je nepridipravom lepo padlo. Pregledali so še naše osebne omarice in odnesli nekaj žganih pijač."

Vlomljeno je bilo tudi v sosednjo trafiko in bližnji frizerski salon. "Vrata so odprli z izvijačem, k sreči niso uničena. Denarja ni bilo v blagajni, odnesli so samo eno kremo. Vse pogostejši vlomi so posledica krize, oskrbniki tržnice bodo morali bolje poskrbeti za varovanje," nočni dogodek komentira lastnica frizerskega salona Alenka Krivec.

Koprsko tržnico sicer ponoči zaprejo. Na treh vhodih dostop preprečujejo železna vrata, zato policija sklepa, da se je vlomilec zvečer potuhnil v notranjosti, dokler se tržnica ni izpraznila. Z videonadzorom tržnica ni opremljena.