Tovorni vozili sta trčili na viaduktu. Foto: Gasilska brigada Maribor
Tovorni vozili sta trčili na viaduktu. Foto: Gasilska brigada Maribor
Nesreča na viaduktu pred Šentiljem

Nesreča se je zgodila okoli pol sedme ure, ko je na viaduktu zaradi okvare obstal tovornjak, ki ga je vozil 52-letni Slovenec. Za njim pa je pripeljal 33-letni voznik tovornjaka in brez zaviranja trčil v stoječi tovornjak. Pri tem je tovornjak zbil 52-letnega voznika, ki je v trenutku nesreče stal pred njim.

Policisti ob tem navajajo, da je bil stoječi tovornjak pravilno označen z vsemi štirimi smernimi lučmi. Pri trčenju pa je drugi tovornjak najverjetneje z vozišča odbil priklopnik pred sabo, pri tem pa je zadel tudi voznika, ki je bil v času nesreče pred svojim tovornjakom. Pri tem je 52-letni voznik padel čez betonsko zaščitno ograjo viadukta približno 20 metrov v globino in pri tem umrl, so sporočili na spletni strani Gasilske brigade Maribor.

Na kraj nesreče - vzrok zanjo policisti še ugotavljajo - so prišli gasilci Gasilske brigade Maribor, ki so kraj nesreče zavarovali, posipali nevarne tekočine na cestišču in poskrbeli za vse nujne ukrepe. Kraj nesreče si še ogledujeta tudi dežurna tožilka in dežurni preiskovalni sodnik.

Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta proti Avstriji zaprta, po 15. uri pa so jo znova odprli. Ostaja približno 10 kilometrov dolg zastoj na mariborski vzhodni obvoznici med priključkom Zrkovci in razcepom Dragučova proti Šentilju. Občasno zaradi varnosti zapirajo predora Vodole in Malečnik proti Dragučovi.

Nesreča na viaduktu pred Šentiljem