90.000 evrov je romalo na napačen naslov, a kot kaže, jih nikomur ne bo treba vrniti. Foto: MMC RTV SLO
90.000 evrov je romalo na napačen naslov, a kot kaže, jih nikomur ne bo treba vrniti. Foto: MMC RTV SLO

Stečajna upraviteljica Bohor Lesa Mojca Breznik je ob pregledu stečajne dokumentacije namreč ugotovila, da je bilo letos realizirano večje število pogodb o asignaciji, na podlagi katerih je znesek v skupni vrednosti skoraj 90.000 evrov prejel nekdanji direktor Peter Pusser, čeprav je denar pripadal družbi.

Breznikova se glede na obrazložitev premoženjskega stanja Pusserja boji, da bi bila morebitna pravnomočna sodba, če bi sodišče ugodilo tožbenemu zahtevku za vračilo denarja v stečajno maso, neizvršljiva. Ocenjuje, da nekdanji direktor preprosto nima premoženja, ki bi ga bilo mogoče zapleniti. Stečajna upraviteljica navaja tudi, da bi Pusser med sodnim postopkom najverjetneje dokazal, da je prejeta sredstva porabil za poslovanje Bohor Lesa v stečaju.

Upniki pozvani, da založijo sredstva
Breznikova opozarja tudi na pravdne stroške, visoke okoli 7.000 evrov, ki bi nastali v pravdnem in izvršilnem postopku. Ker rok za vložitev tožbe na izpodbijanje pravnih dejanj poteče čez slaba dva tedna, je vse upnike Bohor Lesa, ki je v stečaju od letošnjega junija in je zaposloval 42 delavcev, z dopisom pozvala na založitev sredstev za vodenje izterjave zneska, ki ga je prejel Pusser.

Če nihče izmed upnikov ne bo založil teh sredstev, bo Breznikova s Pusserjem, ki je del prejetega denarja nakazal soprogi, ki vodi lekarno v Šentjurju, sklenila poravnavo za plačilo 3.000 evrov.

Pusser: Premoženja, v katerega bi bilo mogoče poseči, nimam
Pusser, ki zadnje čase trdi, da ni najel celjskega hotela Turška mačka, temveč je to storil njegov sin, je sporočil, da kot fizična oseba ni lastnik nobenega premoženja, na katerega bi bilo mogoče poseči z izvršbo. "Svoje osebne prejemke sem pridobival na podlagi samozaposlitve kot samostojni podjetnik, prihodki so bili v celoti vezani na poslovanje Bohor Lesa, trenutno nimam druge zaposlitve in nimam prihodkov iz dejavnosti," je še zapisal.