Policija prodajalce avtomobilov poziva, naj o poskusih izsiljevanja takoj obvestijo policiste na številko 113. Foto: MMC RTV SLO
Policija prodajalce avtomobilov poziva, naj o poskusih izsiljevanja takoj obvestijo policiste na številko 113. Foto: MMC RTV SLO

Policija je v svoji preiskavi kaznivih dejanj doslej ugotovila naslednje: prodajalce rabljenih avtomobilov, ki so oddali spletni oglas za prodajo, je že kmalu po oddaji oglasa po telefonu poklical moški in se dogovoril za nakup vozila. Zagotavljal je, da bo vozilo kupil po oglaševani ceni in prodajalce prepričeval, naj oglas umaknejo s spleta.

Na dogovorjeni kraj prodaje je nato s kupcem prišlo več ljudi, ki so skušali znižati ceno, v več primerih pa so prodajalce tudi ustrahovali. Že kmalu po nakupu pa so prodajalca poklicali po telefonu s pretvezo, da je na avtomobilu med vožnjo nastala večja okvara, in zahtevali, da jim povrne škodo oziroma vrne del kupnine.

Tistim, ki so zavrnili vračilo denarja, so grozili, jih nadlegovali po telefonu in osebno ter jih izsiljevali. V več primerih so oškodovanci zato storilcem izročili od 500 do 2.000 evrov. Policisti preiskavo nadaljujejo in opozarjajo na previdnost pri prodaji avtomobilov. Morebitni oškodovanci naj o poskusih izsiljevanja takoj obvestijo policiste na številko 113, so še sporočili z novomeške policijske uprave.