Kršiteljica prometnih predpisov se je med begom pred policijo zaletela v drevo in pobegnila v bližnji gozd. Foto: BoBo
Kršiteljica prometnih predpisov se je med begom pred policijo zaletela v drevo in pobegnila v bližnji gozd. Foto: BoBo

Sicer je 46-letna voznica že stara znanka metliških policistov, saj so jo v preteklosti zaradi kršitve prometnih predpisov obravnavali že 23-krat. Tudi tokrat so med popoldanskim nadzorom prometa opazili poškodovan osebni avtomobil volkswagen golf, v katerem je bilo šest potnikov, med njimi tudi otroci, ki niso bili ustrezno zavarovani z varnostnim pasom.

Čeprav so policisti s svetlobnimi in zvočnimi signali poskušali večkratno kršiteljico ustaviti, se nanje ni odzvala, temveč je med Stransko vasjo in Sovinkom še pospeševala. Pri Sovinku je nato zapeljala na travnik in trčila v drevo. Voznica je skupaj s še enim potnikom nato pobegnila v gozd, preostali štirje pa so ostali v vozilu.

Pozneje so policisti ugotovili, da je voznica vozila brez vozniškega dovoljenja, njen avtomobil pa je bil nezavarovan, poškodovan in neregistriran. Med drugim so bile na vozilu registrske tablice, ki pripadajo drugemu avtomobilu. Policisti so avtomobil zasegli, voznici pa bodo zaradi številnih kršitev izdali 2.460 evrov globe, na sodišče pa bodo naslovili obdolžilni predlog.