Oče deklice ne želi izročiti materi. Foto: MMC RTV SLO
Oče deklice ne želi izročiti materi. Foto: MMC RTV SLO

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje so v sredo zjutraj v Mežici opravili hišno preiskavo na domu dekličinega očeta. Pogrešane deklice niso našli in iskanje nadaljujejo, njenemu očetu pa so odvzeli prostost. Policisti so očeta deklice v četrtek zvečer privedli k preiskovalni sodnici, ki je nato zanj odredila pripor.

Oče deklice ne želi izročiti materi
Gre za primer štiriletne koroške deklice, ki je oče kljub pravnomočni sodbi, s katero je bila deklica dodeljena v materino vzgojo, varstvo in oskrbo, ne želi izročiti materi, prav tako ne dovoli stikov med materjo in deklico. Koroški policisti so v začetku marca dobili obvestilo, da je deklica pogrešana in so jo od tedaj neuspešno iskali.

V Svetovalnici Akcija!, ki v javnosti zastopa interese očeta, so bili kritični do postopkov policije v hišni preiskavi. Ob tem je aktivist svetovalnice Matic Munc v sredo zagotovil, da je deklica zdrava in na varnem nekje na tajni lokaciji. Ponovil je, da ne gre za "ugrabitev" in "izginulo deklico", kot se je v medijih v zadnjem času pisalo.