Škode je za približno 300.000 evrov. Foto: Danijel Poslek
Škode je za približno 300.000 evrov. Foto: Danijel Poslek

Popolnoma uničena je tudi sončna elektrarna na strehi farme, poroča novinar Radia Slovenija Danijel Poslek.

Vodja gasilskega posredovanja Jože Kancler je pojasnil: "Požar smo kar hitro omejili. Sončna elektrarna, ki je bila montirana na strehi, je, hvala bogu, zgorela, tako da neposredne nevarnosti za gasilce ni bilo. Dejansko je uničeno kompletno ostrešje, to se pravi, od kritine, ostrešja, elektrarne. V glavnem, farma je bila pripravljena za piščance, ki naj bi jih lastnik dobil jutri."

Po prvih ocenah je v požaru nastalo za približno 300 tisoč evrov škode, na kraju dogodka so bili kriminalisti, ki so opravili ogled.

Požar na vlaku odnesel pol milijona evrov
V sredo zvečer pa je v Šentilju izbruhnil požar na vlaku. Mariborski poklicni gasilci in njihovi kolegi iz bližnjih prostovoljnih društev so morali posredovati, ko je okoli 20. ure na železniški postaji v Šentilju izbruhnil požar na potniškem vlaku, ki je vozil na relaciji Maribor-Šentilj. Požar je po nestrokovni oceni povzročil za od 400.000 do 500.000 evrov škode.

Kot so ugotovili kriminalisti, je na omenjenem vlaku prišlo do tehnične napake na dizelskem agregatu vlaka. Strojevodja je preko kontrolne konzole ugotovil napako na enem od dveh agregatov, ki je zaradi tega prenehal delovati. Ko je strojevodja ustavil vlak na železniški postaji v Šentilju, sta skupaj s prometnikom ugotovila, da se prav v prostoru nad dizelskim agregatom močno kadi, zato sta najprej poskušala ogenj pogasiti z gasilnimi aparati, ker jima to ni uspelo, pa sta na pomoč poklicala gasilce. Požar se je preko predelne stene ob toaletnem prostoru razširil v del potniškega prostora, v katerem sicer ni bilo potnikov.