Kriminalisti so ovadili prvo zdravnico zaradi izdaje lažnega potrdila o upravičeni odsotnosti z dela. Foto: MMC RTV SLO
Kriminalisti so ovadili prvo zdravnico zaradi izdaje lažnega potrdila o upravičeni odsotnosti z dela. Foto: MMC RTV SLO

Neuradno smo izvedeli, da naj bi dogodek prijavili v jeseniškem Acroniju, zdravnica pa naj bi bila zaposlena v jeseniškem zdravstvenem domu. To je v zadnjih treh letih prva tovrstna kazenska ovadba na Gorenjskem.

Informacijo smo preverili v jeseniškem zdravstvenem domu, a direktor Saša Letonja z dogodkom ni seznanjen. Tiskovni predstavnik kranjske policije Bojan Kos pa je pojasnil, da je zdravnica osumljena, ker naj bi v nasprotju s predpisi izdala dve zdravniški potrdili o opravičeni zadržanosti z dela.
Zavajal namerno
Njen 20-letni pacient pa naj bi prav tako storil kaznivo dejanje, saj je zdravniški potrdili pri delodajalcu uporabil kot resnični. Kriminalisti so ugotovili, da je lažni zdravniški potrdili delodajalcu predložil, čeprav ni obiskal zdravnika in ni iskal zdravniške pomoči.

Obvestilo policistom iz Acronija
Policiste je o sumu kaznivega dejanja obvestil delodajalec, neuradno naj bi bil to Acroni, ki je nepravilnosti ugotovil med nadzorom bolniške odsotnosti delavca. Bojan Kos je povedal, da se zdravnik, ki zavestno izda lažno zdravniško spričevalo ali potrdilo, in tisti, ki lažno zdravniško spričevalo uporabi, lahko kaznujeta z zaporno kaznijo do treh let.